All Activity

This stream auto-updates     

  1. Last week
  2. Zorro_X

    Rules 1.4.6 Disabled in Marketplace

    Hi, Is there any updates since V1.4.6 ?
  3. Earlier
  4. I have designed a rule to send a custom welcome email to new members as soon as they are validated. Problem is I need to target 5 different audience based on the selection they have made from below: Can someone here please advise on the last two things that Im stuck with: What comparison Type should I select to target the checkboxes value....? What value should I put in compared value: ID, label....? https://carnity.com/register Attaching all settings here Highlighted with the question mark is my actual doubt, as I played with few options but email aren't not triggering. Thanks in advance.
  5. Incase someone wants to do this, here is the PHP code you need: // This works by pulling up the content of the first post of the topic you designate by ID number. // To find a topic's ID, look at the topic's URL, it's a five or six digit number // Replace the number below with your topic number $topic_number = "90"; $myvar = ""; // LINKS TO DATABSE $link = new mysqli('DB_ADDRESS', 'DB_USER', 'DB_PASS') or die('Could not connect: ' . $link->error); $link->select_db('DB_NAME') or die('Could not select database'); // PULLS TOPIC TO FIND POST ID $show_results = mysqli_query($link,"SELECT * FROM forums_topics WHERE tid='$topic_number'") or die ("Couldn't find the topic with that number"); while($row = mysqli_fetch_array($show_results)){ $topic_id = $row['topic_firstpost']; $myvar = $topic_id; } // PULLS POST CONTENT FROM POST ID $show_results2 = mysqli_query($link,"SELECT * FROM forums_posts WHERE pid='$topic_id'") or die ("Couldn't find the PID part"); while($row = mysqli_fetch_array($show_results2)){ $myvar = $row['post']; } // REMOVE nbsp TAG AND REPLACES WITH HTML FRIENDLY VERSION // This is required due to a bug with the automation return $output = str_replace("\xA0", "&#160", $myvar); return "$output";
  6. I have a rule created with the following On a new database item created Action: Create new calendar event My issue is there is only the following fields to populate Event Container Event Author Event Title Event Content Event Tags Where do I put the event date?
  7. Bluto

    Condition: link in post content

    return stripos($content->$content(),'http') !== FALSE; or try $search = 'http'; $search_title = stripos($content->title, $search); $search_content = stripos($content->content(), $search); if ($search_title !== FALSE || $search_content !== FALSE ) { $found = 1; } if (count($found) > 0) { return TRUE; } return FALSE;
  8. danydanay

    Feedback plugin integration

    Thanks, but developer dont anserw
  9. I'm trying to create a rule whose condition is that the post content contains a link. I tried just setting it up to search the content for the string "http", but it never triggers. So then I tried writing a custom PHP script to do what I want, but there is a bug in it that I can't isolate -- I get no error message, the page load just crashes. Can anyone either help me figure out why the first method doesn't work, or figure out what's wrong with this PHP set up as a truth value test, "Value is TRUE"? //<?php return stripos($content->$content,'http') !== FALSE;
  10. alexis

    Feedback plugin integration

    I personally do not think it is easy to do... But I can suggest to write a request to authors of that plugin to integrate it with Kevin's Rules. They have their website here: https://ipb.silvesterwebdesigns.com/
  11. danydanay

    Feedback plugin integration

    Hi, i want to integrate with this plugin: https://invisioncommunity.com/files/file/3366-trader-feedback-system/ I think is not difficult but i dont know how to do it
  12. It's probably because that field has not yet been populated by the member creation process at the time when the rule is ran (which is immediately after the member object is created.) I'm guessing it is a timing issue. You need your rule to run at the end of the member creation process, but it's actually triggered at the very beginning. To compensate for that, you need to offset your condition evaluation to the end of the process. In order to do that, create a custom action from the Rules ACP which takes a member argument. Then create a rule for that custom action which checks the profile field value and has the appropriate actions if the condition is true. Then what you do is trigger your custom action from the "Member created" event, but you set the action to run at the end of the page load, that way, your custom action rule can evaluate against the member once the member data has been fully populated by the creation process.
  13. Hi Kevin. Unfortunately already tried with that Comparison Type and it fails as well. The debug simply states that the condition didn't meet. So I'm really not sure how to troubleshoot.
  14. Oh, sorry. Yeah, you are right. That should be the correct thing to compare to. Just try lossening your value to check to TRUE like, that way if the value of the profile field is something like an integer value of 1, the truth comparison will still see it as true.
  15. But when I compare against "Member that was created" isn't the content between parenthesis the custom field already? (pre-candidato is the custom field) ... Or should I use [member:field_xx] instead?
  16. Looks like your comparing the "Member that was created", which is a Member object to see if its value is Boolean TRUE. Which an object is not a boolean true value. I'm not sure how the value for that checkbox is represented in the system, but I'm guessing that at a minimum, you want to use the "Value is TRUE or equivalent to TRUE" condition to do a soft evaluation of the value. And the value you want to compare is not the "Member that was created". You want to compare against the value of their custom profile field.
  17. Kevin Carwile

    email composition fields not opening in Rules

    I've seen this issue myself. I believe it has something to do with a javascript race condition that occurs on production sites based on the way that the javascript files are combined together by the IPS production packaging. I've tried to work around it a couple of times but still do not seem to have fully succeeded.
  18. liquidfractal

    Feature request: Rules for PMs

    Hello, For a future release, I'd like to be able to configure rules around PMs, e.g., I'd like to send out an email notification to members (or members of group X) if they have unread PMs in their mailbox (or mailbox X) which are X weeks/days old. This is only one example, but it seems to me that PMs are glaringly absent from the Rules parameters and should be built in. If there is a way to specify PMs, I don't see it and quite frankly it should be easily accessible in the listing as it is an important aspect of the core suite. Thanks!
  19. I'm trying to make it when a topic is created in a specific forum that the author auto follows the topic. but i don't see an option for anything related to follow in actions. is this not an option?
  20. Hello there, I'm trying to create a rule that adds a secondary member group to a registered user that toggles ON a yes/no custom profile field: I'm using the Truth value for this custom profile field. But it does not work: Any advise? Already tried "Value is TRUE or equivalent to TRUE (any non-empty string/array, number not 0)" but doesn't work either. Regards.
  21. liquidfractal

    email composition fields not opening in Rules

    Strange...I've never had this problem. But in terms of an update of the original topic: I tried exporting my rules, uninstalling Rules and reinstalling from scratch. Then, I tried creating a simple rule which involved sending an email as an action - still got the missing editor space. Re-imported my rules so I'm back to where I started. Stranger still - my development site doesn't have this problem. It's a slightly different domain name on a completely different account, but both sites are on the same VPS server. My dev site also has all the same apps and plugins installed as well.
  22. alexis

    email composition fields not opening in Rules

    I had and have this situation too. If I change conditions or actions for a rule many times, the Save button doesn't do anything in this rule. Then, I just click "Enter" when on the Rule name line.
  23. liquidfractal

    email composition fields not opening in Rules

    Aha! This worked. Thank you! Although there's still some strange behaviour: I save as something else, then switch back to manual configuration and get my email window back. If I edit my email content and save again, then go back to edit further, the email window disappears again - I have to repeat the save process to get the email window back every time I want to edit. Still, at least it works!
  24. Kevin Carwile

    No Rules being triggered

    Change the action config so that it happens at the end of the page load. It may be that the topic is being locked and then unlocked afterwards by the continuation of the topic creation process.
  25. purplephase

    No Rules being triggered

    UPDATE: the rule not starting was an issue with ModSecurity in Cpanel. that is fixed. HOWEVER, it seems that if a mod or admin creates a topic, if the rule is to modify that topic in anyway, it wont do it... any idea how to combat that?
  26. purplephase

    No Rules being triggered

    I'm trying to build rules, but nothing is happening. I created a simple rule to lock any topic created. but i get nothing after creating a topic. no logs, no errors, and nothing locks. any help is greatly appreciated.
  1. Load more activity